matematika és fizika Érettségi felkészítés évközi magánoktatás magántanárnál


Képek / Videók
Megosztás
Leírás

Kedves Tanuló,

 

 

    Bizonyára problémáid vannak a matekkal, fizikával, ha most itt jársz. Sokaknak a matek egy mars-béli érthetetlen kódgyűjtemény aminek kibogozása reménytelennek tűnik. Sokan elakadnak év közben, majd az egymásra épülő tananyagot már nagyon nehezen tudják elsajátítani, mivel a tanterv szerint nincs idő megállni, menni kell tovább. Így a csomó csak bonyolódik, megszületik az ellenérzés a matekkal kapcsolatban. De higgyétek el, mert saját tapasztalatból tudom, az érettségit is meg lehet írni 100%-ra, minimális időráfordítással!!!

    Magam 10 éve vagyok matematika és fizika magántanár. Ezalatt összesen több, mint 80 tanítványom volt, köztük hiperaktívak és diszkalkuliások. Kis idővel rájössz, hogy nincs olyan, hogy " hülye vagyok a matekhoz". MINDENKI KÉPES MEGÉRTENI ÉS MEGOLDANI A FELADATOKAT!!!  Építészmérnökként még tudom milyen érzés diáknak lenni, még nem felejtettem el, mint azt sok tanár. Ugyanakkor gyakorlatban látom a matek és fizika alkalmazását, hiszen ez a két tárgy, ha hiszitek ha nem, körülöttünk van. Ezt kell észrevenni, mert ha életszerűen gondolkozol, magadtól is képes vagy kitalálni sok összefüggést.

    Ahogy én dolgozom

   - FONTOS AZ ELMÉLET!!  Ha azt megérted képes vagy a bonyolult, vagy megkavart feladatokat is FELÜLRŐL átlátni és megoldani, mivel kialakul a kombinációs és problémamegoldó-készség.
   - A GYAKORLATI MUNKA!! az összes típusfeladat megoldásával rájössz, hogy az elmélet átültethető az életszerű feladatok, problémák könnyű megoldására.
   - Az ÖSSZEFÜGGÉSEKRE, TRÜKKÖKRE, KULISSZATITKOKRA helyezem a hangsúlyt, így átláthatóvá válik a teljes rendszer. Megjön a sikerélmény és átírod magadban azt a kényszerképzetet, hogy " én lüke vagyok a matekhoz, fizikához"
   - A VILÁGOS, HÉTKÖZNAPI MAGYARÁZAT az első lépés a hivatalos matematikai definíciókhoz. Senki nem várja el, hogy magyarázat nélkül mindent megérts a tankönyvből. A tankönyv - sajnos - egy sűrítmény a lényegről - és gazdasági okok miatt nem tér ki a nyugodt, emberi magyarázatokra
   - MINDEN DIÁKHOZ MEGVAN AZ ÚT. Mindenki máshogy gondolkodik és mások az erősségei. Az én feladatom, hogy ezt feltérképezzem és lefordítsam a Te nyelvedre. Súlyos hiba ha a tanár csak a saját verzióját mutatja meg, ami sokszor nem egyezik a tanulóéval. Ez esetben gyakori a sikertelenség vagy ami még rosszabb a tanár a saját empátia hiányát ráfogja a diák butaságára. Ez tűrhetetlen.
   - NÁLAM A KETTES NEM CÉL,  mivel ha megteszed azokat a lépéseket amit megadok, otthon vagy az órán, akkor 4 - 5 már meg is van. Hidd el ez ennyire egyszerű. Mindenki képes rá, ezt meg kell tapasztalnod és az órámon meg is fogod, de:
   - SEMMIT SEM ADNAK INGYEN!!! Ha jó AKARSZ lenni egy adott témában, az élet bármely területén, akkor azért tenni kell. Én megadom a lépéseket, mikor mit kell megérteni vagy ritkán megtanulni. A házi feladatokra szükség van. Egyrészt az önálló munka miatt - hiszen a vizsgán, a dolgozaton, az érettségin nem leszek melletted, csak lelkiekben -, másrészt a kellő rutin miatt.  
   - A RUTIN adja meg a nyugalmat. A vizsgán nem stresszelsz, mert látod, hogy ugyanazt kérdezik amit már begyakoroltunk. Emiatt nincs olyan, hogy " izgultam és elszámoltam" vagy " jajj, leblokkoltam"   Az órákat elsősorban itthon tartom, ennek több oka van:

  - A korrepetáláshoz számítógépet és egyéb segédeszközöket használok, amit nehézkes szállítani. 3D tervező programokkal kiválóan bemutatható a síkbeli és térbeli geometria, a matematikai programok révén a függvények változása jól szemléltethető, stb.

  - Bevált taktika ha nem otthon a megszokott közegedben tanulsz, hanem a magántanárnál. Tapasztalat szerint jobban odafigyeltek. 

   
    Ezek ellenére, ha fontos házhoz is megyek Csepel XXI , Erzsébet XX , Ferencváros IX , Kispest XIX , XI kerületekben.


A matek és fizika magánórákat Csepelen tartom a 151 busz és a HÉV megállójától 1 percre.
Győrben egyeztetés alapján.


    Elérhetőségeim:

    Tóth Richard

    tel.: 0630 390 40 95  (minden nap 9-21 óráig)
    email: toth.richie@gmail.com

 

Kapcsolat a hirdetővel

  • 06303904095

Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Budapest XXI. kerület

Erzsébet Kispest
Csepel

Hasonló hirdetések
 
Kapcsolat a hirdetővel

  • 06303904095

Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Budapest XXI. kerület

Erzsébet Kispest
Csepel